MK| EN

Сè од современата стоматологија!

закажете термин на:

(02) 3166-919 или на 071 266 919
профил на
ординацијата
тимот на
Круна МС
видови
на услуги
совети за
здрава насмевка
пред и потоа RTG кабинет детски агол контакт

ЕНДОДОНЦИЈА

Ендодонцијата е гранка на стоматологијата која се занимава со превенција, дијагноза и третман на нарушувањата на забната пулпа.

Ендодонтската терапија Лекување на каналите на коренот има за цел да ги зачува заболените или повредени заби.


Ласерска ендодонтска терапија Новитет во современата стоматологија е третман на каналот на коренот со Диоден ласер; третман кој нуди нови придобивки на пациентите. Овој нов систем го намалува стравот од зафатот и го подобрува општиот став на пациентите кон стоматологијата. Ласерот користи специјални влакна со различен дијаметар и должина, кои овозможуваат пристап за ефикасно отстранување на ткива од пулпата и забот од ѕидовите на каналите на коренот, а потоа се користат и при подготовка и стерилизација на коренските канали за нивно затворање.

Стоматолошка ординација - Круна МС © 2017. Сите права се заштитени. web design and
development: